Zamjenik gradonačelnika Sinja: Mještani u strahu. Ni ja ne puštam dijete samo u grad

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Dnevnik Nove TV

Zamjenik sinjskog gradonačelnika Denis Bobeta je za Dnevnik Nove TV komentirao stravičnu prometnu nesreću u Brnazama kod Sinja u kojoj su poginula četiri migranta, dok ih je pet ozlijeđeno. Među poginulima je i 14-godišnje dijete.

Jedan od smrtno stradalih muškaraca je bio vozač iz Moldavije, dok se identitet preostale trojice nije mogao utvrditi jer nisu imali dokumente. U bolnicu je prevezeno pet osoba, među kojima i dvoje djece u dobi od 12 i 15 godina, koji se još uvijek bore za život. Pretpostavljaju se da je riječ o Afganistancima i Sirijcima.

Iz policije kažu da su već sinoć znali da su migranti stigli, ali da su tek jutros djelovali, nakon prometne nesreće. "Iskreno vjerujem da je policija djelovala u njihovoj najboljoj namjeri i sposobnosti", rekao je Bobeta za Dnevnik Nove TV.

"Izbjegla se veća tragedija"

Prometna nesreća dogodila se na jednoj od prometnijih cesta u državi, a auti koji su se sudarili su lako mogli udariti u kolonu auta u kojima su bili ljudi koji su u tom trenutku putovali na posao.

"Ovdje je bio drugi pokušaj zaustavljanja. U neposrednoj blizini su škola i vrtić, srećom se izbjegla veća tragedija", govori Bobeta. 

"Mještani žive u strahu, ni ja se ne usudim pustiti dijete da samo šeće po gradu"

Policija je također potvrdila da je prošle godine uhvaćeno 70-ak krijumčara, dok je ove godine već njih 60 uhvaćeno, no u gradu Sinju misle da to nije dovoljno.

"Gradonačelnik Bulj je prije godine slao pismo i predsjedniku i ministru Božinoviću da se pojača kontrola na granicama. Postoje danas razne navigacije koje migranti mogu koristiti. To bi trebao biti dio nacionalne politike", rekao je Bobeta.

"Treba se izbjeći organizirani kriminal. Mještani žive u strahu. Ni ja se ne usudim pustiti dijete samo da šeće po gradu. Mi smo konstantno u strahu, kao i brojni drugi građani koji žive duž granice", rekao je Bobeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.