Zamjenik gradonačelnika Vukovara osniva novu stranku srpske manjine

Foto: FAH

OSNIVA se nova stranka srpske zajednice u Hrvatskoj - Demokratski savez Srba (DSS). Priopćio je to zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz redova srpske nacionalne Srđan Milaković koji je u listopadu izbačen iz Pupovčeva SDSS-a.

Objasnio je kako su pripreme za osnivanje stranke u završnoj fazi te da će se osnivačka skupština održati u sljedećih mjesec dana. 

"Vrijeme koje je iza nas pokazalo je da postoji potreba za dodatnim političkim profiliranjem unutar srpske zajednice jer se poslije 18 godina bavljenja srpskom manjinskom politikom od  strane istih ljudi pripadnici srpske zajednice i manjinske institucije nalaze u izuzetno teškom položaju sa potpuno istim problemima kao na samom početku", poručio je Milaković.
 
Dodao je kako žele organizirati novu i drugačiju političku opciju koja će vratiti dostojanstvo srpskoj zajednici i povjerenje u srpske političke predstavnike.
 
Osim njega, osnivanje nove stranke predvodi i zamjenik karlovačkog župana Siniša Ljubojević te njihovi zamjenici na parlamentarnim izborima, a Milaković navodi da su im se pridružili i nositelji izvršnih i drugih funkcija iz reda srpske zajednice na prostoru od Vukovara do Knina.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.