Zaposlenici RTS-a štrajkaju

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Štrajk radnika Radio-televizije Srbije (RTS) započeo je danas u 14 sati. Sindikat Nezavisnost i Strukovni sindikat radnika RTS-a najavili su štrajk jer rukovodstvo javnog servisa nije odgovorilo na njihove zahtjeve za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih, kako su ranije najavili.

Zaposleni traže više cijene rada, povećanje iznosa za topli obrok i regres te pravo na dostojanstven i siguran rad na javnom servisu, prenosi N1 Srbija. Također, traže poštivanje Kolektivnog ugovora i pravednu i stvarnu sistematizaciju radnih mjesta.

Sindikati će voditi pregovore i s upravom RTS-a

Jedan od zahtjeva zaposlenika je i prijem honorarnih suradnika u stalni radni odnos te funkcioniranje RTS-a u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima. Sindikati su se odlučili na ovaj korak nakon što nije bilo odgovora rukovodstva na njihove zahtjeve u zadanim rokovima.

Uz štrajk, sindikati će voditi pregovore s upravom RTS-a kako bi postigli dogovor koji će zadovoljiti potrebe radnika. Praćenje daljnjeg razvoja situacije bit će od ključne važnosti kako bi se vidjelo hoće li doći do rješenja ili će štrajk produžiti, piše N1 Srbija.