Zapovjednik ruskih kopnenih snaga posjetio vojsku u Bjelorusiji

Foto: Bjelorusko ministarstvo obrane

ZAPOVJEDNIK ruskih kopnenih snaga i jedan od zamjenika glavnog zapovjednika ruske vojne invazije u Ukrajini, Oleg Saljukov, posjetio je danas Bjelorusiju kako bi provjerio borbenu spremnost združenih snaga koje su tamo stacionirane, priopćilo je bjelorusko ministarstvo obrane.

 

Podsjetimo, ruski ministar obrane Sergej Šojgu imenovao je jučer načelnika glavnog stožera Valerija Gerasimova za glavnog zapovjednika ruske vojne invazije u Ukrajini, što je posljednji u nizu poteza reorganizacije ruskog vojnog vodstva. Šojgu je imenovao Gerasimova zapovjednikom združenih snaga  "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, priopćilo je ministarstvo.

Pokušaj bolje koordinacije oružanih snaga?

Gerasimov će imati tri zamjenika – Sergeja Surovikina, zapovjednika Olega Saljukova i zamjenika načelnika Glavnog stožera general-pukovnika Alekseja Kima. Nova struktura implicira da će Gerasimovljev staž poboljšati koordinaciju u invaziji u kojoj se različite grane oružanih snaga često nisu činile sinkroniziranima, piše Reuters.

Neki analitičari vjeruju da bi ovaj potez mogao biti i pokušaj ministarstva da izvrši stroži nadzor nad invazijom uoči kritičnih nekoliko mjeseci, u kojima će ostatak pričuvnih snaga mobiliziranih u jesen 2022. biti raspoređen nakon obuke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.