Zapovjednik trajekta Marko Polo kažnjen s 4000 kuna

ZAPOVJEDNIKA Jadrolinijinog trajekta Marko Polo, 57-godišnjeg Riječanina Zdenka Radića, Vijeće za prekršaje šibenske Lučke kapetanije danas je saslušalo i potom prekršajno kaznilo sa 4.000 kuna.

Kako je priopćeno iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Radić je kažnjen jer 24. listopada 2009. oko ponoć i pol nije osobno upravljao brodom dok je prolazio Rivanjskim kanalom koji je u najužem dijelu širok oko 740 metara. Naime, prema Pomorskom zakoniku, zapovjednik broda morao je biti nazočan budući da se zbog uskog kanala brodom upravljalo ručnim kormilarenjem.

No, Vijeće je također utvrdilo kako Radić tim prekršajem nije mogao utjecati na nasukavanje motornog trajekta. Vijeće je podsjetilo kako se brod na sjeverozapadnu obalu otoka Sita nasukao u 1.59 sati, kada Radić nije bio u smjeni.

Vijeće je još krajem 2009. utvrdilo da su za nasukavanje Marka Pola odgovorni drugi časnik i kormilar koji su novčano kažnjeni i suspendirani. Šibenska policija je kormilara Vlatka Jukića i drugog časnika palube Sanjina Tulića kazneno prijavila zbog izazivanja prometne nesreće te dovođenja u opasnost živote 41 putnika i 62 člana posade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.