Zaštitar iz Požege jedva preživio, divljacima koji su ga prebili smanjili kazne

ŽUPANIJSKI sud u Dubrovniku pravomoćnom presudom smanjio je kazne nasilnicima koji su u siječnju 2017. godine u požeškom noćnom klubu Platinum pretukli zaštitara Ivana Topalovića, piše portal Pozega.eu.  

Sudac Općinskog suda u Požegi Damir Ronko u prvostupanjskoj presudi je prvookrivljenog Miroslava Odoljevića osudio na šest godina zatvora, a istu kaznu dobio je i drugookrivljeni Aleksandar Radonić, dok je drugostupanjski sud kazne smanjio Odoljeviću na 4,5 godina, a Radoniću na 4 godine. 

Trećeokrivljenom Niki Matišiću je u prvom stupnju sudac Ronko odredio kaznu zatvora 5,5 godina, a drugostupanjski sud je tu kaznu smanjio na tri godine.

Pustit će ih iz zatvora?

Osuđenici su odmah po izricanju presude odvedeni u Istražni zatvor, gdje se još uvijek nalaze i čekaju zaprimanje pravomoćnost presude.

Prema nekim tumačenjima osuđenici Miroslav Odoljević, Aleksandar Radonjić i Niko Matišić bit će pušteni na slobodu iz Istražnog zatvora i čekat će redovnu proceduru odlaska izdržavanje zatvorske kazne koja može potrajati i nekoliko mjeseci.

Za sada je teško reći koje je to olakotne okolnosti uzelo vijeće Županijskog suda u Dubrovniku u odluci da smanji kazne osuđenicima koji su zaštitaru Ivanu Topaloviću nanijeli teške tjelesne ozljede: oštećenje vida, lom kostiju na lubanji, oštećenje mozga, očnog živca i druge. 

"Udarci su počeli pljuštati sa svih strana"

Nakon premlaćivanja zaštitar je završio u bolnici u induciranoj komi. "Ja sam jedva preživio, kažu ljudi da je to bilo strašno za gledati. Kažu da je bilo 100 udaraca nogom u glavu", kazao je Topalović RTL-u u veljači ove godine nakon izricanja nepravomoćne presude. 

Trojica mladića, alkoholizirana i drogirana, napala su ga prije dvije godine posve neočekivano, dok je bio u diskoteci gdje je radio kao zaštitar, a isti posao nastavio je obavljati i nakon napada. Prepričao je trenutak kada je trojac krenuo na njega. 

"Nisam uopće očekivao da će mi netko zadati udarac u tom momentu, bio sam dobar s tom dvojicom prvookrivljenih, međutim udarci su počeli pljuštati sa svih strana. Ja se nisam stigao obraniti. Pao sam na pod. Čak sam u jednom trenutku počeo razmišljati da se moram ustati, inače će me ubiti tu dolje", rekao je u veljači Topalović.

Ubrzo je pobjegao iza šanka, no napad nije prestao

"Oni su nastavili mene gađati u šanku s pepeljarama, s flašama. U jednom trenutku sam se izmakao i bocu u glavu je dobio konobar. Ja sam krenuo prema garderobi, oni su tu mene stigli i zadali su mi još nekoliko udaraca, ja se dalje više ničega ne sjećam", rekao je Topalović. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.