Zatvara se borongajski plac, zakupci bijesni: Ne idemo bez borbe

Screenshot: RTL

GRAD Zagreb odlučio je urediti dio oko borongajske tržnice, a s obzirom da se ista ne uklapa u predviđene planove, tržnicu će ukloniti. Zakupci, od kojih neki već 20 godina posluju i žive od tržnice, ustali su i tvrde - nećemo se maknuti.

Vijest da će borongajski plac nestati potvrđena je i iz Gradskih tržnica, a 30-ak zakupaca tom je odlukom šokirano, prenosi RTL.

"Grad se širi, određene lokacije postaju drugačije. Gradi se sportski centar Svetice i ta priča tamo ne može ostati", kazao je glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač.

Ljudi koji žive od posla na tržnici tvrde kako nemaju namjeru maknuti se te naglašavaju kako im druge lokacije ne odgovaraju, smatraju da ne bi uspjeli. Upravo zato počeli su s prosvjedom. Kažu kako im je promet već pao jer su bageri oko njih počeli rušiti kućice koje se ne koriste. Oni nikakav pisani dokument o cijeloj situaciji nisu dobili.

"Trudit ćemo se do kraja i nećemo se maknuti odavde. Smatram da možemo i ostati uz dobru volju našeg gradonačelnika koji štiti male obrtnike i ja vjerujem, kao i svi ostali, da će se on založiti za malo obrtništvo. Ponuđene su nam livade u zamjenu, primjerice kod okretišta u Dubravi gdje mi ne mislimo da ćemo opstati", rekla je Sanja Glasnović koja na tržnici posluje već 14 godina. Od gradonačelnika traže da im ostavi tisuću kvadrata, da ih uredi i da se ondje i dalje odvija šoping na otvorenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.