Završena energetska obnova koprivničke bolnice vrijedna preko 5 milijuna eura

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Završen je projekt energetske obnove zgrade centralne bolničke građevine bolnice Dr. Tomislav Bardek čija je ukupna vrijednost 5.7 milijuna eura od čega je 3.3 milijuna eura osigurano kroz operativni program "Konkurentnost i kohezija".

Župan Darko Koren čestitao je na uspješno odrađenom projektu te podsjetio da 1. siječnja 2024. godine Opća bolnica Koprivnica prelazi sa Županije pod upravljačku kapu države.

"Što će biti nakon Nove godine, o tome danas neću govoriti. Ne zato što nemam stav o tom procesu, dapače, imam ga, ali vam ne želim kvariti današnji dan", kazao je Koren.

Arhitektonski zahtjevna obnova

Dodao je da se u posljednjih 10 godina puno ulagalo u koprivničku bolnicu, ne samo u njezinu obnovu nego i u nabavku dijagnostičke i druge opreme. Prije bolnice, sličnim projektima bile su podvrgnute i županijske zgrade Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja.

Projekt energetske obnove bila je nužnost, ali nužnost je i drugim županijskim bolnicama koje nisu uspjele provesti tako zahtjevan višegodišnji zahvat.

Ravnatelj bolnice Mato Devčić podsjetio je da je projekt započeo prijavom na natječaj još 2018. godine. Sama obnova bila je arhitektonski vrlo zahtjevna jer se objekt sastoji od osam etaža te četiri krila u obliku križa.

Ravnatelj: Izdaci bolnice za sve energente bit će godišnje smanjeni za 50 posto 

"Unatoč svemu, pružanje zdravstvene usluge pacijentima zadržalo je svoju osnovnu dinamiku sve vrijeme obnove", kazao je Devčić.

Obnova bolnice bila je od izuzetnog značaja jer ona je, kazao je ravnatelj, najveći potrošač od svih javih zgrada u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ovime će izdaci ustanove za sve energente biti smanjeni za 50 posto na godišnjoj razini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.