Zbog korone u Beogradu opet uvedeni sprovodi nedjeljom

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

GROBARI u Beogradu tvrde da je posljednji val korone nešto smrtonosniji nego prethodni, a nedostatak termina i raspored posljednjih ispraćaja otežali su njihov rad. 

Reporteri Nove.rs u nedjelju su posjetili Novo groblje kako bi se uvjerili kakva je situacija, a radnici su se požalili na trenutno stanje. Sprovodi se opet odvijaju i nedjeljama, što nije uobičajeno.

U obližnjoj cvjećarnici bilo je posla, a mušterije su ulazile i izlazile konstantno. Jedan od radnika, pod uvjetom da ostane anoniman, pristao je na razgovor s novinarima i potvrdio da je situacija ozbiljna zbog obujma posla. Tvrdi da nema pravila kojim danom je najviše posla, ali posljednjih nedjelja idu i prodaja cvijeća, svijeća i organiziranje sprovoda 

Nema više slobodnih dana

Pogrebni radnik ističe da je u siječnju situacija bila ipak nešto gora nego što je to sada slučaj. 

"Čini se da je u siječnju ove godine bilo više posla nego sada, ali još uvijek se može izdržati. Prije nekoliko godina, kada je bila epidemija gripe, sjećam se da je posljednji ispraćaj na krematoriju obavljen u 18 sati", rekao je radnik JKP "Pogrebne usluge". 

Tvrdi da je utjecaj korone na njihov posao znatan. "Što reći, uzeli su nam i taj jedini slobodan dan koji smo imali", navodi on. 

Praksa posljednjih ispraćaja nedjeljom u Srbiji uspostavljena je krajem 2020. godine, kada je zabilježen veći broj preminulih od korone.  4. prosinca prošle godine korona je u jednom danu odnijela 69 života, izvještava Nova.rs 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.