Zbog prevelikog broja studentskih ugovora, Uskok "posjetio" Institut Ruđer Bošković

ZBOG sumnje na financijske nepravilnosti, Institut Ruđer Bošković posjetio je Uskok, potvrdila je to za HRT ravnateljica tog instituta Danica Ramljak.

"Pod sumnjom je svega nekoliko ljudi, dvoje ili troje. Tako da na instituciju od 900 ljudi, ma koliko to neugodno bilo, ne bih voljela da se baci ružna slika", kazala je ravnateljica Ramljak.

Institut se, naime, našao pod istragom zbog prekomjernog broja studentskih ugovora, čija isplata odgovara bruto plaći za 19 djelatnika. Istražuju se i pojedini projekti i njihovi voditelji, prekovremeni sati i prekomjerna putovanja.

Kako je kazao ministar Radovan Fuchs, dokažu li se nepravilnosti, slijedi podizanje kaznenih prijava, no sve je još u fazi istrage.

Institut oštetili za 10 milijuna kuna?

Jutarnji, pak, piše kako Državno odvjetništvo provodi izvide o poslovanju Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu zbog sumnji da su dr. Slavko Krajcar, predsjednik Upravnog Vijeća, dr. Mladen Žinić, bivši ravnatelj, i dr. Krešimir Pavelić, bivši djelatnik IRB-a, nanijeli financijsku štetu Institutu.

DORH je, neslužbeno se doznaje, naložio i izvide oko spornog ugovora na temelju kojeg je na "Ruđeru" trebala biti provedena racionalizacija potrošnje energije. Sumnja se da je tim ugovorom institut oštećen s oko deset milijuna kuna, piše list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.