Zbog transparenta "Eutanazirajte HDZ" dobio policijsku prijavu

Screenshot: Facebook

Na otvorenju 58. Vinkovačkih jeseni Ivan Grigić, kolumnist portala Vinkulja, izvjesio je transparent s natpisom "Eutanazirajte HDZ". Na otvorenju je bio i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković. 

Kako javlja N1, policija je protiv Grigića podnijela prekršajnu prijavu, i to zbog kršenja javnog reda i mira. 

Što piše u prijavi? "Poruka nije bila primjerena obilježavanju Vinkovačkih jeseni"

Prema obavijesti što ju je dobio kao počinitelj prekršaja, Grigić je transparentom uznemirio širu javnost. Naime, u času kad je razvukao transparent Vinkovcima su prolazili sudionici 58. Vinkovačkih jeseni.

Osim toga, u prijavi se navodi da je na ulici bilo i prolaznika, a program Vinkovačkih jeseni prenosio je i 1. program HRT-a.

"Zato je puno ljudi bilo izloženo poruci koja po svom sadržaju, mjestu i vremenu nije primjerena obilježavanju kulturno-umjetničke manifestacije kakve su Vinkovačke jeseni", navedeno je.

 

Tko je tražio skidanje poruke?

U ovom trenutku još nije potvrđeno tko je zatražio skidanje transparenta.

"Policijski službenici su, na temelju dojave da je u Vinkovcima na Trgu dr. Franje Tuđmana 1 na pročelju zgrade postavljen transparent za vrijeme odvijanja svečanog mimohoda Vinkovačkih jeseni, postupili i privremeno oduzeli transparent od 48-godišnjeg hrvatskog državljanina koji ima prebivalište u Vinkovcima", odgovorili su za N1 iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Grigiću se sada na teret stavlja kršenje javnog rada i mira isticanjem tekstova, slika i simbola, a za što Zakon predviđa od 700 do 4000 eura novčane kazne ili 30 dana zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.