Žena u Australiji godinama spavala pored leša brata

FOTO: Geelog Advertiser

Žena u sedmom desetljeću je godinama spavala pored trulećeg leša svog brata u kući smještenoj u bogatom predgrađu Geelonga, jugozapadno od Melbournea. Prosječna cijena kuće u četvrti Newtown trenutno iznosi 1.1 milijun dolara. Policija je 29. prosinca 2022. išla provjeriti stanje njezina brata, no prilikom dolaska u kuću naišla je na zastrašujući prizor - leš muškarca te kuću punu štakora i smeća. 

Forenzičari su, kako bi došli do tijela, morali u zaštitnim odijelima prolaziti kroz smeće koje je bilo nagomilano od poda do stropa, štakore, mrtve oposume i ljudski izmet. Vlasti procjenjuju da je žena spavala pored leša između dvije i pet godina. "Kako netko može pet godina živjeti s lešom a da nitko to ne otkrije? Živjeli smo pokraj kuće užasa", kazala je susjeda Nicole Stratton, a prenosi Daily Mail. 

"Stalno se osjetio smrad, ali smo mislili da je to od smeća"

Naime, susjedi su se godinama žalili lokalnim vlastima na smrad koji dolazi iz kuće, ali ništa nije poduzeto. Stratton kaže kako su susjedi mislili da neugodan miris dolazi zbog smeća i da je vjerojatno smrad otpada prikrio smrad raspadajućeg tijela. 

"Stalno se osjetio smrad, ali smo mislili da je to od smeća. Rolete su uvijek bile spuštene. Nadstrešnica je bila puna smeća. Štakore ste mogli vidjeti posvuda. Bilo je odvratno", ispričala je Stratton. 

Policija je zapravo došla provjeriti stanje brata kojeg nitko nije vidio od 2018., a onda je tijekom pretraga pronašla njegovo tijelo. Starija žena je kasnije puštena na slobodu bez podignute optužnice. Mrtvozornik još uvijek istražuje uzrok smrti muškarca. Nekretnina je sada prazna već godinu dana.