Žestoka konkurencija na mreži: App Store će biti veći od interneta?

APPLEOVA online trgovina aplikacijama App Store za desetak godina bit će veća od interneta, kažu u globalno megapopularnoj App trgovini.

Nedavno su proslavili više od milijardu i pol preuzimanja aplikacija, a uspjeh je utoliko veći što je trgovina "mlada" tek godinu dana.

Poput interneta ili čak i veći

"App će biti velik poput interneta, ako ne i veći", rekao je Ilja Laurs, direktor GetJara, portala za mobilnu telefoniju, na Mobilebeat konferenciji u San Franciscu.

Ilja Laurs je rekao i da se u nadolazećim godinama očekuje pad prodaje aplikacija, no puni procvat očekuju za desetak godina kada će mobilne aplikacije postati popularnije od web stranica. 

Popularnost - Ahilova peta

Dodao je da će čak 90 posto proizvođača aplikacija uskoro propasti, ali da je, svejedno, budućnost App-a zagarantirana. App na tržište trenutno izbacuje 65 000 aplikacija. Mnogi su na konferenciji u San Franciscu rekli da je velika popularnost App-a ujedno i njegova Ahilova peta te da se vrlo lako može desiti da App završi kao "kratkotrajno čudo". 

Bez obzira na takve ocjene, činjenica je da su goleme tvrtke na polju mobilne telefonije kao što su Nokia, LG ili istraživači iz Blackberryjeva odjela, ušli u utrku s App-om te lansirali svoje on-line trgovine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.