Žestoka svađa Plenkovića i Bunjca: "Od tužbe vas može spasiti samo imunitet"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DANAS je održana sjednica Odbora za Ustav na kojoj je bilo burno. Naime, premijer je predstavio novog potpredsjednika vlade Tomislava Tolušića, kojem su zastupnici postavljali pitanja.

Osim Tolušiću, pitanja su postavljali i premijeru, a u jednom trenutku zaiskrilo je između Bunjca i Plenkovića.

Bunjac govorio o udruženom zločinačkom pothvatu


Naime, zastupnik Bunjac uputio je pitanje premijeru i ministru Tolušiću.

"Čudi me da ste prihvatili ovu funkciju jer ste pristali biti zamjenik nekome tko je bio na čelu nečega što se pravno gledano zove udruženi zločinački pothvat. Kako ćete naplatiti tražbine koje država ima prema Agrokoru? Gotovo nema javne tvrtke kojoj Agrokor nije dužan. Što država čini da bi šteta bila čim manja", pitao je Bunjac Tolušića, a potom se obratio premijeru.

"Premijeru bih samo jedno pitanje postavio: Mogu li ministri biti samo oni koji su glasali za Istanbulsku konvenciju?" rekao je i dodao kako je to pitanje koje se povlači po medijima.

Plenković Bunjcu: Od tužbe vas može spasiti samo imunitet

Plenković je odmah odgovorio Bunjcu. Najprije je rekao kako se vidi čime rezultira populizam kakav širi Živi zid u zemljama u kojima slične stranke dobivaju glasove.

"Od tužbe vas može spasiti samo to što ste takvi kakvi jeste i što imate saborski imunitet", odgovorio je Plenković Bunjcu na optužbu da su on i njegova vlada počinili zločinački pothvat.

"Neću vas tužiti, ali ćemo vas politički pobjeđivati. To sam vam već rekao u saboru kada sam shvatio kojim smjerom ste krenuli", dodao je Plenković i potom rekao da priča budalaštine.

"Što god govorili, a kamoli ove budalaštine o tome tko može biti član vlade jer je glasao za Istanbulsku. Jedan prijedlog o kojemu vi niste ni zucnuli. O zaštiti žena. Ni zucnuli niste. Je li to politika, je li to odgovornost? Što je to?" pitao je Plenković Bunjca.

"Niste dorasli ni ovome što imate, kamoli za više, za odgovornost u državi", rekao mu je Plenković.

Umiješao se i Panenić

Potom se u ovu raspravu umiješao i Tomislav Panenić, koji je premijeru odgovorio da nije korektno nazivati tvrdnje drugih zastupnika budalaštinama.

Plenković mu je rekao da je on već pokazao kakav je gospodin.

"Vidio vas je široki auditorij na televiziji i svi žele biti kao vi", rekao je Plenković Paneniću.

Bunjac mu je odgovorio da vrijeđa druge zastupnike i kako je to sve ispod razine premijera te ustvrdio da je izgubio kontrolu nad sobom.

"Trebate se zapitati kako ste se doveli u to stanje da ne kontrolirate ni sami sebe, a kamoli svoju vladu", odvratio je Bunjac.

Cijelu raspravu završio je predsjedavajući Reiner koji je pozvao zastupnike da se drže teme rasprave i potom dao riječ zastupniku Sinčiću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.