ZET-ovci: Moguća je blokada prometa u Zagrebu. Da vidite to vrijeđanje, ponižavanje

Screenshot: N1

Anto Jelić iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a govorio je o napadima na djelatnike ZET-a. Do posljednjeg napada došlo je ovog tjedna, a navode da su samo u 2023. godini vozači i kontrolori karata fizički napadnuti šest puta.

Osvrnuo se na posljednji napad na vozače. “Obojica su rastrojena i u teškom psihičkom stanju, razmišljaju kako će se smjeti vratiti na posao jer ne znaju hoće li ti ili neki drugi ponoviti napad", rekao je za N1.

Osvrnuo se na jutrošnji sastanak s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem. “Upravo smo bili na sastanku s gradonačelnikom. Vrlo malo je bilo pruženo pomoći, a mi na tome inzistiramo. Zatim i sve drugo – pravna i materijalna pomoć. Gradonačelnik se složio s tim dijelom, a mi nećemo odustati od toga, tražit ćemo bolju i kvalitetniju zaštitu za naše ljude.”

Danas će, u znak prosvjeda, od 12 do 12:30 zaustaviti promet autobusa na okretištu Črnomerec.

“Ako ne polučimo rezultate s ovog prosvjeda i sastanaka, sigurno ćemo ići na dalje. Prvo ćemo zaustavljati promet u Zagrebu, a onda, budući da sam predsjednik udruge sindikata vozača i prometnika na razini Hrvatske, u svim gradovima i sve prijevozničke tvrtke”, najavio je Jelić.

Ističe da je sve više napada, a osobito onih verbalnih. “Da vidite to vrijeđanje, ponižavanje, maltretiranje… Ovo ide ka eskalaciji, naši ljudi se sve više boje doći na svoje radno mjesto.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.