Zimska bajka: Učku zabijelila mećava, za vikend oborine i u ostatku Hrvatske

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SNIJEG je danas opet zabijelio Učku. U središnjoj Istri padala je susnježica, a na riječkom području snijeg se spustio vrlo nisko prema moru.

Prema pisanju portala Istramet, jaka promjena vremena zahvatila je to područje još prošle noći, na Učki je trenutačno palo oko 20 centimetara, a snijeg i dalje pada. U zaleđu Rijeke snijeg se spustio nisko, lokalno na 100 metara nadmorske visine, ali se pokrivač stvara samo iznad 300 metara.

U središnjoj se Istri temperature zraka kreću se između 1°C u višim dijelovima i 3°C na oko 300 metara visine. Mjestimice je zabilježena susnježica, ali temperature zraka ipak su previsoke za veća snježna iznenađenja.

Prijepodneva je najtoplije bilo uz obalu južne Istre, meteorološke postaje u Puli tako mjere od 7 do 9°C.

DHMZ: Sutra oblačno, u gorju sa snijegom

U prvom dijelu dana sutra će biti većinom oblačno, povremeno s kišom, a još u gorju snijegom. Oborina će mjestimice tijekom noći i jutra biti obilnija, a na Jadranu su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Poslijepodne se očekuje uglavnom suho vrijeme sa sunčanim razdobljima, a prema večeri sa zapada novo naoblačenje s kišom. Slab do umjeren jugoistočnjak postupno će okrenuti na sjeverozapadnjak i jačati. Na Jadranu će biti vjetrovito uz umjeren i jak sjeverozapadnjak koji će poslijepodne okrenuti na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 0 do 5, na Jadranu uglavnom od 4 do 9, a najviša dnevna od 5 do 10 na kopnu te između 9 i 14 °C na obali i otocima, piše DHMZ u svojoj prognozi za sutra.

Prema sedmodnevnoj prognozi na stranicama DHMZ-a, oblačno vrijeme, uglavnom s oborinama, protegnut će se sve do sljedećeg četvrtka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.