Zmago Jelinčič slovenskoj vladi: Manje serite, recesija je!

ZMAGO JELINČIČ, predsjednik Slovenske nacionalne stranke, uputio je Vladi Republike Slovenije zastupničko pismo u kojem im savjetuje da racionaliziraju korištenje toaletnog papira u teškim recesijskim vremenima. Jelinčič u svome obraćanju piše da se Slovenija prema posljednjim podacima nalazi u dubokoj financijskoj i gospodarskoj krizi koja se iz dana u dan pogoršava.

Prema njegovim riječima, slovenska se javnost svakodnevno suočava s novim otkazima i stečajevima poduzeća. Također, Vlada prisiljava cijeli gospodarski sektor na štednju i racionalno korištenje sredstava. Jelinčič naglašava da je i ministrima naloženo da ograniče svoje telefonske razgovore samo na najpotrebnije, a sve u cilju maksimalnog smanjenja troškova državnog aparata.

Jelinčič u svome zastupničkom pismu piše da "Vlada sere naširoko i nadugačko", te predlaže racionalizaciju u upotrebi toaletnoga papira, prenose slovenski mediji. "S obzirom na količinu sranja koje Vlada proizvodi na gospodarskom, kulturnom, međunarodnom, ali i svim ostalim područjima, smatramo da je upotreba toaletnoga papira prevelika i predstavlja ogromno breme  u državnom proračunu". Na kraju svojega pisma, Jelinčič daje i praktične savjete Vladi pa tako savjetuje se umjesto "industrijski proizvedenoga toaletnoga papira kojega koriste visoki državni službenici i diplomati tijekom posjeta Sloveniji, pređe na narezan novinski papir".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.