Znanstvenici tvrde: Britanci su narod neodlučnih ljudi, jer imaju previše izbora

POLOVINA Britanaca nije sposobna donijeti odluku čak i u najbanalnijim situacijama, jer su „osakaćeni“ pretjeranom mogućnošću izbora, tvrde znanstvenici Sveučilišta u Bristolu.

Oni su, zajedno s internetskim portalom Confused.com, proveli anketu među 6.000 osoba o snalaženju pojedinaca u donošenju važnih ili manje važnih životnih odluka, a rezultati su pokazali da čak 47 posto ispitanih pokazuje nesposobnost u donošenju odluka čak i kada su najbanalnije stvari u pitanju, poput izbora proizvoda u trgovinama.

Britanci postali "indecideri" - narod neodlučnih i zbunjenih ljudi

"Britanci su narod neodlučnih ljudi, nesposobnih da donose odluke, jer su osakaćeni pretjeranim izborom, koji im onemogućuje donošenje brzih i pouzdanih odluka" upozoravaju znanstvenici, koji su stvorili čak i novi pojam "indecider" (u slobodnom prijevodu "neodlučni trkač") kako bi opisali novi socijalni problem.

"Indecidere" su opisali kao "grupu osoba koje pate od visokog stupnja zbunjenosti i konfuzije, pokazujući izrazitu nesposobnost za donošenje odluka", a spomenuto stanje u nekim slučajevima može odvesti i u depresiju.    

Harriet Bradley sa Sveučilišta u Bristolu upozorava kako više od polovine Britanaca, zbog izloženosti stalnim napadima medija, produktima tehnološkog napretka i agresivnom multimedijskom oglašavanju, smatra kako je njihov život daleko konfuzniji od onoga kakvim su živjeli njihovi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.