Nasilje nad ženama u Indiji: Policija pokušala okriviti žrtvu grupnog silovanja i napada kiselinom

Screenshot: YouTube
 
ŽRTVA grupnog silovanja u Indiji u subotu je pretrpjela već peti napad kiselinom, dok se skrivala u skloništu za žene u saveznoj državi Uttar Pradesh.
 
Žrtva koja nije imenovana iz pravnih razloga je 35-godišnja majka koju je 2008. godine silovala skupina muškaraca zbog spora oko vlasništva. Nakon toga je preživjela ukupno pet napada kiselinom, većinom od strane silovatelja.
 
Natjerali ju da popije kiselinu pred kćeri 
 
Napali su ju ponovo 2012. i 2013. godine i pokušali prisiliti da povuče tužbe koje je protiv njih podigla. U ožujku su ju u vlaku natjerali da popije kiselinu, dok je putovala s jednom od svojih kćeri.
 
Žrtva je izjavila da se napadač popeo na zid skloništa te ju zalio kiselinom: "Pumpala je vodu u tom trenutku. Napadač je pobjegao s mjesta zločina", rekao je šef lokalne policije Vivek Tripathi za AFP.
 
Guardian je objavio da su iz policije kasnije izjavili kako nisu pronašli "nikakve dokaze" za tvrdnje žrtve o posljednjem napadu. Tripathi je rekao da je "bočica s kiselinom pronađena u kupaonici iz 
koje je žrtva izašla netom prije navodnog napada, a na njenoj odjeći i tlu nije bilo tragova kiseline".
 
Doživotni ožiljci, društvena stigma, fizičke i psihičke traume
 
Međutim, žrtva je završila na odjelu intenzivne njege i liječenju od opeklina na licu i ramenima. Iz policije su rekli da traže petog napadača i da će istražiti žrtvine tvrdnje.
 
Iako je vrhovni sud u Indiji 2013. zabranio prodaju kiseline, napadi su nastavljeni u istim razmjerima. Organizacija Acid Survivors' Foundation of India objavila je da je u 2015. prijavljeno 250 napada, ali mnogi su ostali neprijavljeni.
 
Iste godine samo u Uttar Pradeshu je prijavljen 61 napad kiselinom, što je najveći broj u cijeloj državi. Žrtve doživljavaju fizičke i psihičke traume, društvenu stigmu, a ožiljci od brutalnih napada su doživotni. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.