Žužuli izgubili na sudu: Park mladeži vlasništvo Grada Splita!

LIJEPE vijesti za splitskog gradonačelnika. Kerumov Ured zaprimio je danas presudu Županijskog suda, kojom je odbijena žalba NK Split, odnosno braće Žužul, vlasnika Skladgradnje, na rješenje Općinskog suda, kojim je kao neosnovan odbijen njihov zahtjev za uknjižbom Parka mladeži.

Žužulima kola krenula nizbrdo

Sad se Kerumu sve posložilo. Park mladeži vlasništvo je Grada, a ova presuda iscrpila je redovni pravni put kojim je NK Split mogao ishoditi uknjižbu prava vlasništva. Preostaje da Općinski sud provede uknjižbu, a Žužuli se eventualno mogu nadati kakvom izvanrednom pravnom lijeku. 

Posljednjih mjeseci splitski gradonačelnik poveo je veliku medijsku kampanju protiv braće Slavena i Joze Žužula. Optužio ih je za krivotvorenje dokumentacije, kojom su željeli oteti gradsku imovinu.

U igri su velike brojke. Park mladeži značajan je komad nekretnine na pragu tzv. sjevernog prstena Grada Splita, na koji se nastavlja Škver, koji bi također uskoro vrlo lako mogao promijeniti namjenu.

Istraga Skladgradnje se širi na čitav niz sumnjivih poslova u cestogradnji

Nastavlja se tako kalvarija do jučer nevjerojatno uspješne braće Žužul. Slaven je zapeo u pritvoru zbog HAC-ove afere sa preskupim bojanjem tunela na autocesti, a kako se svaki dan otkrivaju nevjerojatni detalji uspješnog poslovanja Skladgradnje, vrlo je lako moguće da se istraga proširi i na čitav niz sumnjivih poslova u cestogradnji, moguće i brodogradnji.

Kao da osiguranje 22 milijuna kuna štete u aferi farbanje nije bio problem sam po sebi, sad su Žužuli izgubili i Park mladeži, na kojem su inače nastupe svog Splita pratili u društvu također pritvorenog člana Uprave HAC-a Marija Lovrinčevića, kojeg su uoči utamničenja brzinski potjerali iz HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.