"Zviždači" prosvjedovali pred Vladom: Hrvatska je nespremna za Europsku uniju

UDRUGA "Zviždač" je danas na čelu s predsjednicom Vesnom Balenović prosvjedovala na Markovom trgu protiv Vladinog izvješća o poglavlju Pravosuđe i temeljna prava.

Pri ulasku u zgradu Vlade su ministrima podijelili pisane materijale u kojima su podsjetili na neriješene slučajeve "zviždača", kršenje njihovih ljudskih i radnih prava te zataškavanje kriminala i korupcije.

"Smatramo Hrvatsku nespremnom za pristupanje u EU tako dugo, dok se u svakodnevnom životu ne budu štitila ljudska i radna prava 'zviždača'", pišu iz Udruge te dodaju kako je premijerki Jadranki Kosor jednostavno razgovarati o našem pravosuđu i temeljnim pravima građana s europarlamentarcima koji u Hrvatsku navrate na sat ili dva.

Građani imaju što reći premijerki

"Premijerka Kosor o Pravosuđu i temeljnim pravima prije svega, mora razgovara sa svojim građanima, jer će sigurno imat će što za čuti", poručuju "zviždači" te dodaju kako se problemi neće riješiti ignoriranjem saznanja njihove udruge koja dnevno dobiva brojne pritužbe građana na rad pravosuđa, "koje svoje nepravedne odluke često donosi pod  utjecajem raznih političkih, interesnih, pa i kriminalnih skupina".

"Nitko ne smije testirati strpljenje naroda, kada je on zakinut za pravdu, jer sve više je onih, koji na žalost, nemaju više što izgubiti i sve češće pate od sindroma 'nulte stope tolerancije na neuspješne političare'", kažu iz Udruge. Napominju da su ministri uzeli materijale koje su im dali te su obećali da će ih proučiti. Vesna Balenović je kazala da će uskoro ponovno pokušati kontaktirati ministre u čijim resorima su "zviždači" ukazali na probleme.

"Probleme morate rješavati ili otići"

"To su problemi koji zahtijevaju hitno rješavanje, jer radi se o ljudskim sudbinama i egzistenciji brojnih obitelji", zaključuju "zviždači" koji poručuju političarima da probleme moraju rješavati ili otići. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.