VIDEO Ubijte zagrebačku vrućinu. Navratite kod Mate na ljetni koktel s kombuchom
NA TERASI Soli na Trgu bana Jelačića ovih dana pije se kombucha.
"Među prvima u Zagrebu uvrstili smo kombuchu u stalnu ponudu, a prepoznali smo njen potencijal i u koktel kombinacijama, alkoholnim i bezalkoholnim", kaže nam vlasnik restorana Mate Janković. Sol u ponudi ima četiri okusa Kultura Kombuche, omiljene kombuche Baby Lasagne.
Kombuche su zdrava i ozbiljnija alternativa gaziranim sokovima, npr. Kultura Mint and Melissa praktički je sama po sebi bezalkoholni mojito! Ali funkcioniraju očito i u koktelima...
Sol odnedavno ima sjajni koktel program, a trenutno je naglasak na ljetnim, svježim, voćnim koktelima i spritzevima. Temperature u Zagrebu ovaj vikend ići će opet i preko 30 stupnjeva, zašto dio vikenda ne provesti na krasnoj terasi Soli s pogledom na razigrani sunčani Trg bana Jelačića?
Kombucha kokteli
"Mislim da je kombucha trenutno jako popularna jer ljudi sve više traže koktele s malo šećera i malo kalorija, u što se kombucha odlično uklapa. Zbog svog prirodno kompleksnog okusa, kombuchu se u koktelima miješa s manje alkohola", kaže nam Ivan Srdar, bar manager koji je svoju karijeru prije Soli gradio u Francuskoj.
Kombucha kokteli u ponudi Soli su Kombucha Buzz, Watermelon Spritz, Kombucha Fizz i Kombucha Collins. Nama možda najbolji podnevni koktel je onaj s lubenicom: ljetni osvježavajući koktel sa svježim sokom od lubenice spojen s kombuchom od mente i limete. Aperol mu daje malo gorčine, dok liker od bazge daje cvjetne note koje se odlično slažu uz lubenicu.
A za navečer Kombucha Buzz - savršeni koktel za prije ili poslije večere. Campari daje laganu gorčinu, crveni vermouth voćno tijelo, dok kombucha berries sve to balansira svojom laganom kiselinom.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati