Ove zdrave grickalice mogu biti alternativa čipsu
SVOJU rutinu grickanja čipsa možete promijeniti ako se odlučite za zdravije alternative. Bilo da želite peći povrće u pećnici ili ga pripremiti u fritezi na vrući zrak kako bi postalo hrskavo, ovi prijedlozi će vas natjerati da čips zamijenite zdravijom opcijom.
Ovi čipsevi (i umaci) također su idealni za druženja s gostima. Većinu toga možete pripremiti unaprijed. Uz alternativne čipseve možete poslužiti umak i raznovrsno šareno sirovo povrće, kao što su štapići mrkve, rotkvice, cikla, mahune i drugo, piše EatingWell.
Čips od tikvica
Ovaj hrskavi čips od tikvice savršen je u kombinaciji s kremastim umakom od kopra — ili bilo kojim drugim umakom koji imate pri ruci. Najbolje ga je pripremiti u fritezi na vrući zrak, jer ona osigurava hrskavost bez potrebe za velikim količinama ulja, kao kod klasičnog prženja.
Čips od cikle
Napravite savršeno hrskavi čips od povrća kod kuće. Upotrijebite mandolinu za rezanje iznimno tankih kriški cikle kako biste postigli optimalnu hrskavost.
Hrskavi kiseli krastavci
Koristite fritezu na vrući zrak za pripremu ovog hrskavog, slanog čipsa od kiselih krastavaca, idealnog za gledanje utakmice ili neko drugo druženje. Friteza na vrući zrak omogućuje hrskavu koricu uz mnogo manje ulja nego tradicionalne friteze. Uživajte u ovim zaraznim zalogajima samostalno ili uz umak.
Čips od pečenog crvenog kupusa
Pun antioksidansa koji smanjuju upale, crveni kupus izvrsna je zdrava alternativa običnim čipsima od krumpira.
Čips od kelja
Domaći čips od kelja nevjerojatno je jednostavan za napraviti. Zahvaljujući fritezi na vrući zrak, svježi listovi kelja postaju ekstra hrskavi u manje od 15 minuta, uz znatno manje masnoće nego u kupovnim verzijama.
Čips od batata
Tanko narezani batat postiže savršenu hrskavost u fritezi na vrući zrak. Ovi domaći čipsi koriste mnogo manje ulja, što smanjuje kalorije i masnoće. Prirodno su slatki i savršeni kao prilog sendvičima, burgerima i drugim jelima.
Čips od cvjetače
Ovaj hrskavi čips od cvjetače sadrži malo ugljikohidrata i može se pripremiti u pećnici ili fritezi na vrući zrak. Za pripremu su potrebni samo cvjetača, parmezan i začini. Talijanski začin zamijenite začinom za ranch ili omiljenom mješavinom začina za drugačiji okus.
Čips od kore krumpira
Ovaj čips od kore krumpira kombinacija je između pomfrita i čipsa. Možete ga jesti takav kakav jest ili ga obogatiti začinima. Jednostavno dodajte začine odmah nakon što ih izvadite iz pećnice; ako ih začinite prije pečenja, začini bi mogli zagorjeti.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati