Svi luduju za pečenom zobenom kašom, a evo koju namirnicu uvijek trebate dodati u nju
POSLJEDNJIH dana se TikTokom širi recept za pečenu zobenu kašu. Novi je to trend među ljubiteljima zdravog života, a već nakon odgledanih nekoliko recepata shvatit ćete da većina takvih zobenih kaša sadrži jedan tipični dodatak - banane.
Iako nema ništa neobično u dodavanju banana zobenoj kaši, obično se jedna banana podijeli kroz šest ili osam obroka. No sada to više nije slučaj.
Zašto biste u zobenu kašu trebali dodati bananu?
Prvo, krenimo s hranjivom vrijednošću banane. Banane su pune fruktoze, prirodnog šećera koji dolazi iz voća. Dodavanjem banane u pečenu zobenu kašu postići ćete prirodnu slatkoću bez dodavanja šećera. Također, ako ubacite prosječnu bananu, dobit ćete 12% preporučenog unosa kalija (422 miligrama) i 3 grama vlakana. Uz to, izdašno pojačavate vitamin C u organizmu, vitamin B-6 i magnezij. Nadalje, banane sadrže pektin - vlakno topivo u vodi koje vam može pomoći u pečenju. Pektin pomaže u zgušnjavanju tvari.
Kako pripremiti pečenu zobenu kašu?
Ključ savršene pečene zobene kaše je miješanje sastojaka prije pečenja. Tada ćete dobiti doručak koji će podsjećati na mini tortu, a tko ne bi poželio jesti kolač za doručak?
U nastavku vam donosimo jedan od mnogih recepata za ovaj slasni doručak.
Evo sastojaka koji će vam trebati:
1/2 šalice zobenih pahuljica
1 banana
1 jaje
1/4 šalice zobenog mlijeka
2 žlice meda
2 žlice maslaca od kikirikija
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
Prstohvat soli
Za izradu recepta pomiješajte sve sastojke. Smjesu ulijte u malu posudu koju možete koristiti i u pećnici, a zatim pecite na 180 stupnjeva 22 minute, piše Eat This, Not That. Kada je pečeno, na vrh dodajte voće ili orašaste plodove i uživajte!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati