Naopaka gibanica koja je odmah postala hit - brza, jednostavna i prefina
![Naopaka gibanica koja je odmah postala hit - brza, jednostavna i prefina](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/a0ff26be-438f-48f8-9506-b0f3746ad373.jpg?width=765&height=414)
OVIH smo dana naišli na objavu naše čitateljice i autorice recepata Antonije Jagodić - i odmah smo poželjeli napraviti jelo po receptu koji je snimila. Svi ljubitelji gibanica, pita i sličnih jela sa sirom mogli bi poželjeti isto jer recept bi vas mogao osvojiti na prvu.
Jednostavan je, radi se s dobro poznatim sastojcima, a rezultat je meka, hrskava i sočna gibanica gotova u manje od sat vremena. Nećemo duljiti i krenut ćemo odmah s receptom.
Potrebni sastojci
Evo što je sve koristila.
- jaja
- kiselo mlijeko
- svježi sir
- ulje
- sol
- brašno
- sodu bikarbonu
- kore za pitu.
Kako se priprema
Cijela se gibanica zapravo radi u tri koraka. Prvo pripremite smjesu za preljev, odnosno smjesu u koju ćete namakati kore. Zatim kore narežite na trakice i umačite ih u smjesu pa stavljajte u okrugli lim za pečenje. Kada sve složite, zalijte ostatkom smjese i stavite peći. Kada se gibanica ispeče, odmah ju okrenite naopačke na četiri šalice i ostavite da se hladi.
Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
![](/Content/img/loader_40px.gif)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati