Naša čitateljica Silvija ima super recept za kljukušu, prejeftino i jako fino jelo
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo prejednostavan i jeftin recept naše čitateljice Silvije Strmečki. Riječ je o kljukuši, tradicionalnom jelu koje potječe iz Bosne i Hercegovine, ali se također priprema i u drugim dijelovima Balkana, pa tako i u Hrvatskoj, ali i Srbiji.
Kljukuša je vrsta pite ili pogače napravljene od nekoliko osnovnih sastojaka - krumpira, brašna, luka, ulja i začina. Obično se priprema tako da se krumpir nareže na tanke ploške ili krupnije nariba na ribež, a zatim se pomiješa s nasjeckanim lukom i brašnom.
Smjesa se začini solju i paprom te se doda ulje kako bi sve skupa bilo malo sočnije. Nakon toga smjesa se peče u pećnici dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava izvana.
Recept za Silvijinu kljukušu
- pola kg krumpira
- 1 glavica luka (ili mladi luk)
- brašno po potrebi - polubijelo i kukuruzno pomiješano 1:1
- 200 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 2 jaja
- sol, papar
Pomiješajte sastojke kao za palačinke i u smjesu dodajte krumpir i luk, začinite prema vlastitom ukusu, a možete dodati i neke druge začine po želji - na primjer vlasac. Izlijte u lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, na 230 stupnjeva oko pola sata.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati