Gordon Ramsay ostao bez riječi kad je vidio račun u restoranu: "Što je ovo, dovraga?"
SLAVNI chef Gordon Ramsay, vlasnik restorana s ukupno osam Michelinovih zvjezdica, ostao je zatečen cijenom obroka tijekom proslave rođendana svoje supruge Tane u Cannesu. Iako su gosti u njegovim restoranima navikli na visoke cijene, čak je i on bio šokiran iznosom na računu za jedno jelo.
Jastog od 220 eura
Prisjećajući se događaja, Ramsay je za LadBible ispričao kako je supruzi za rođendan priuštio njezino omiljeno jelo. "Sjedili smo u hotelu u Cannesu, a ona je jela jastoga jer obožava jastoge. To je poslastica, njezin je rođendan", rekao je Ramsay, otkrivši da su im jastoga naplatili nevjerojatnih 220 eura.
"Nisam škrtac i nisam stisnut, OK, nikad ne preispitujem račun. Ali 220 eura, što se, dovraga, događa?", dodao je. Kako njegova supruga nije mogla sve pojesti, chef je "zgrabio i pojeo" ostatak da se ne baci. "Kad bi moja majka čula da sam platio 220 eura za glavno jelo od jastoga na jugu Francuske, izudarala bi me po stražnjici. Ona toliko ne potroši mjesečno na svoju kupovinu", zaključio je.
Jelo koje nikada ne biste trebali naručiti
Osim anegdote o skupom jastogu, zvijezda Paklene kuhinje podijelila je i nekoliko savjeta za goste restorana. U intervjuu za magazin Town & Country otkrio je da nikada ne biste trebali naručiti jelo s popisa "dnevnih ponuda", a posebno je upozorio na juhu dana.
"Pitajte koja je bila jučerašnja juha dana prije današnje posebne ponude", savjetovao je. "Može se dogoditi da je to juha mjeseca." Njegov glavni savjet je izbjegavanje gotovo svega s ploče s dnevnim ponudama, pogotovo ako je popis predugačak.
"Dnevne ponude su tu da nestanu tijekom večeri. Kada navedu 10 dnevnih ponuda, to nije posebno", objasnio je. Također je dodao da gosti trebaju biti oprezni s restoranima koji se hvale kvalitetom svoje hrane koristeći izraze poput "poznato" ili "najbolje u zemlji" bez ikakvih dokaza.