Pet vrsta voća bogatog hranjivim tvarima koje povećavaju razinu hemoglobina
![Pet vrsta voća bogatog hranjivim tvarima koje povećavaju razinu hemoglobina](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/9631bba7-947e-49eb-8982-a09e7c941d96.jpg?width=765&height=402)
VOĆE koje je bogato hranjivim tvarima poput željeza, vitamina C, folne kiseline i drugih nutrijenata može pomoći u prirodnom povećavanju razine hemoglobina. Važno je održati povećanu razinu hemoglobina jer je hemoglobin protein koji nalazimo u crvenim krvnim stanicama, eritrocitima, a ima nezamjenjivu ulogu u prijenosu kisika u tijelu. Redovita konzumacija ovih pet vrsta voća može na prirodan način utjecati na povećanje te razine.
Jabuke
Jabuke su bogate željezom i vitaminom C, zahvaljujući kojima mogu pomoći u poboljšanju razine hemoglobina. Željezo u jabukama lako se apsorbira u organizam, što ih čini odličnom namirnicom za sve one koji imaju problema s anemijom, prenosi Health Shots.
Nar
Nar je prepun željeza, vitamina C i antioksidansa. Ovi hranjivi nutrijenti ne pomažu samo povećati razinu hemoglobina, već i poboljšavaju cirkulaciju krvi te pozitivno utječu na cjelokupno zdravlje srca.
Marelice
Sočne i ukusne marelice predstavljaju dobar izvor željeza, vitamina C i beta-karotena. Kako prenosi Health Shots, redovito konzumiranje marelica može pomoći u proizvodnji crvenih krvnih stanica i povećati razinu hemoglobina.
Suhe šljive
Suhe šljive su bogate željezom, vitaminom C i bakrom, a svi su važni za proizvodnju hemoglobina. Također pomažu u sprječavanju zatvora i promiču zdravlje crijeva, prenosi Health Shots.
Grožđe
Grožđe sadrži željezo, vitamin C i antioksidanse poput resveratrola, jednog od najjačih antioksidansa koji pomaže zaštititi tijelo od djelovanja slobodnih radikala. Uz to, nutrijenti povezani s grožđem mogu pomoći u povećanju razine hemoglobina te utječu na poboljšavanje cjelokupnog zdravlja.
![](/Content/img/loader_40px.gif)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati