Potisak na ravnoj klupi: Ultimativna vježba za mjerenje snage!

Foto: Shutterstock
 
BENCH PRESS ili potisak sa šipkom na ravnoj klupi jedna od najpopularnijih vježbi za mjerenje snage i jačanje prsa. Većina ljudi ga dodaje u svoju fitness rutinu nekoliko puta tjedno, te se svaki put trude dodati težinu ili napraviti više ponavljanja. 
 
Želiš li pomaknuti granice vlastite snage i isprobati nešto novo, ovo je trening za tebe! 
 
Dobro se zagrij, te na šipku stavi 60 - 65 posto od 1 RM. Cilj je napraviti što više setova od 8 ponavljanja, pritom ne radeći pauze (ili uzimajući jako kratke stanke). Imaš 25 minuta za napraviti što više potisaka, a zatim nam u komentarima napiši rezultat (broj setova)!
 
Potisak ćeš napraviti tako da legneš na klupu i oči postaviš ispod šipke. Šipku uhvati rukama malo izvan širine ramena, leđa neka budu u luku tako da ti je donji dio leđa potpuno uzdignut s klupe, a lopatice neka budu stisnute. Čvrsto stisni šipku i izvadi je sa stalka, duboko udahni i spusti ju do prsa. Laktovi moraju biti na 45 stupnjeva sa svake strane. Kad šipkom dotakneš tijelo, stopala čvrsto pritisni na tlo i podigni uteg. Tijekom cijele vježbe čvrsto stegni ruke, jezgru, stražnjicu i noge, a stopala pritisni u pod. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.