Ako imate problema s masnom jetrom, počnite češće piti ova pića za detoksikaciju

Foto: Unsplash

MNOGI imaju problema s masnom jetrom ili nealkoholnom masnom bolesti jetre, stanjem uzrokovanim nakupljanjem masti u jetri. Ako se to stanje ne tretira na vrijeme, može dovesti do upale i potencijalno napredovati te uzrokovati ozbiljnije zdravstvene probleme s jetrom. Kako do toga ne bi došlo ili kako biste smanjili izglede za to, počnite češće konzumirati neka od ovih vrsta pića. 

Sok od cikle

Sok od cikle prepun je antioksidansa i hranjivih tvari koje su korisne za održavanje funkcije jetre. Pomaže u sprječavanju nakupljanja masti u jetri, smanjujući rizik od bolesti masne jetre. Ova vrsta soka ima visok sadržaj šećera koji može pridonijeti debljanju ako se pretjerano konzumira. Dakle, budite na oprezu i ne konzumirajte previše soka kako si ne biste napravili više štete nego koristi.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je mnogima omiljena vrsta čaja, a odličan je i za detoksikaciju jetre. Sadrži katehine, antioksidanse koji podupiru zdravlje jetre smanjujući upalu i nakupljanje masti. Ne samo to, redovito pijenje zelenog čaja također može pomoći u liječenju oštećenja jetre. Ipak, pijte ga umjereno.

Kava

Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, redovita konzumacija kave povezana je s manjim rizikom od bolesti masne jetre, oštećenja jetre i ciroze, prenosi Health Shots. Iako konzumiranje kave ima brojne koristi, pripazite da ne pretjerujete s dnevnom konzumacijom. Preporučljivo je popiti maksimalno tri šalice kave dnevno, a bolje bi bilo da to bude i manje od tri šalice.

Čaj od kamilice

Baš kao i zeleni čaj, onaj od kamilice vjerojatno se mnogima nalazi na samom vrhu omiljenih toplih napitaka. Ova vrsta čaja ima protuupalna svojstva koja mogu smanjiti upalu u jetri. Nježan je za jetru, a ako se redovito konzumira, može pospješiti i bolji san zbog svojih umirujućih svojstava.

Voda od naranče i đumbira

Kombinacija vode s narančom i đumbirom osigurava antioksidanse i blagotvorno djeluje na probavu. Naranča pomaže u detoksikaciji, dok đumbir smanjuje upalu. Redovitim pijenjem možete očistiti jetru i pospješiti bolje funkcioniranje, prenosi Health Shots.

Voda od limuna

Limun sadrži vitamin C i antioksidanse koji mogu pomoći u detoksikaciji jetre te smanjiti nakupljanje masti u jetri. Pijte ga u umjerenim količinama, jer prekomjerna konzumacija može biti teška za ljude s jetrenim bolestima zbog njegove kiselosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.