Bodybuilder pokazao kako izgleda dvodnevni detoks sokovima

YOUTUBER Will Tennyson sklon je izazovima. Prati svjetske fitness trendove pa ih iskušava te na svom kanalu objavljuje rezultate i iskustva. 

Tako je sada došao na ideju iskušati dvodnevni detoks sokovima kojem mnogi podliježu početkom godine kako bi tijelo očistili od toksina i štetnih tvari. 

Tennyson četiri dana u tjednu ide u teretanu kako bi se lakše nosio sa svojim apetitom, zbog kojeg je često gladan. Kad se počeo osjećati loše zbog dijete koju slijedi, odlučio se na radikalan potez. Otišao je u lokalnu trgovinu zdravim sokovima u Torontu i nabavio sve potrebno za 48-satno čišćenje organizma. 

Imao je 81 kilogram. Inače ispija tamnozelene i voćne sokove, a tijekom izazova je šest puta u danu pio sok za detoks. Nakon samo dva soka koja je ispio prvi dan, bilo mu je dosta. Poslije njih pet ozbiljno je žudio za hranom

"Ubio bih za komad pizze", rekao je frustriran jer mu je nedostajalo energije. 

Sokovima je unosio samo 500 kalorija u danu, što je puno manje od preporučenog dnevnog unosa za muškarce, a posebno bodybuildere poput Tennysona. 

"Zvoni mi u glavi. Ljutit sam bez razloga. Ovo čišćenje bi moglo završiti nasiljem. Mirišem hranu ondje gdje se ona uopće ne nalazi. Počinjem vjerovati da me taj miris slijedi", pojasnio je.

Upravo je naveden dio razloga zbog kojih nutricionisti ne preporučuju ovakvu praksu.

"Puno nutrijenata ne unosite kada se podvrgavate detoksu sokovima. Kad cijedite povrće ili voće, ne unosite vlakna koja imaju brojne zdravstvene prednosti. Snižavaju krvni tlak, recimo", izjavio je za Business Insider nutricionist Andy Bellatti.

"Ljudi ne razumiju da se naše tijelo neprestano čisti. Bubrezi i jetra su organi koji obavljaju taj posao. Ne trebate nikakve sokove da biste očistili tijelo", poručuje Bellatti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.