Camilla Parker Bowles svakodnevno jede mliječne proizvode i za to ima važan razlog

Foto: EPA-EFE

U DOBI od 72 godine Camilla Parker Bowles se zdravo hrani, a organske namirnice uključene su u njezine svakodnevne obroke. Zdrave masti kojima su izvor avokado, bademi i riba dio su jelovnika nje i njezinog supruga princa Charlesa, piše Hello!

Osim toga, Camilla uživa sama uzgajati hranu.

"Stvarno volim pojesti grašak tek ubran u vrtu. Odličan je i slatkog okusa. Svu svoju unučad vodim u vrt gdje smo satima i jedem grašak", izjavila je tijekom jednog posjeta učenicima u jednoj školi. 

Još jedna stvar koju voli su svježa jaja. Svakodnevno jedenje mliječnih proizvoda joj je vrlo važno i za to postoji dobar razlog.

Cheat Sheet navodi da su Camillina majka i baka preminule od posljedica osteoporoze. 

"Slomi vam srce kad gledate nekoga koga volite kako umire polako i u mukama", kazala je Parker Bowles. 

Osteoporoza je metabolička bolest kostiju koja se odlikuje smanjenjem gustoće kostiju, zbog čega one postaju porozne i time sklone lomljenju.

U prevenciji osteoporoze potrebno je uzimati dovoljno hrane bogate kalcijem (mlijeko i mliječni proizvodi), a ponekad je potrebno uzimati i dodatke prehrani s kalcijem. Također je potrebno osigurati i primjeren unos vitamina D. Tjelesna aktivnost, odnosno vježbanje također pomaže u izgradnji kostiju i usporavaju gubitka koštanog tkiva. Nepušenje, umjerena konzumacija alkohola i kofeina također doprinose zdravlju kostiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.