Cijeli život se sramila svog trbuha, nakon čudesne transformacije ga ponosno pokazala

LJUDI žele smršavjeti iz nekoliko razloga. Ali Atherton jedna je od onih koji su se uvijek uspoređivali s prijateljima kad je izgled u pitanju. Vječno je bila nezadovoljna onim što vidi u ogledalu.

Express.co.uk razgovarao je s Ali o njezinom putu mršavljenja i o tome što je učinila kako bi od britanske veličine L prešla na veličinu XS, smršavivši ukupno 28 kilograma. Govoreći o svom tijelu prije nego što je postigla tu veliku promjenu, Ali je rekla: "Nije bilo trenutka u mom životu kada nisam htjela doći u formu. Uvijek sam bila veća od svih svojih prijatelja."

Objasnila je dalje: "Sjećam se da su moju mamu pozvali u osnovnu školu jer je učiteljica čula kako su me neke djevojke iz razreda provocirale da sam debela. Kako sam starila, počela sam se opravdavati zbog izgleda. Uvijek sam krivila nešto drugo osim sebe: zauzet raspored, još jedan ispit, još jedan stresan tjedan. Uvijek me nešto sprječavalo da se posvetim sebi."

Pogled u ogledalo izazivao joj je tjeskobu

"Kada razmislim, ne mogu se sjetiti odlaska u kupovinu, odmora ili društvene prilike kada se nisam pogledala u ogledalo i poželjela da mogu biti 15 kilograma mršavija, izgledati bolje u odjeći i ne biti razočarana onim što vidim u ogledalu", kaže.

Ali je objasnila da je bila najnesigurnija zbog svog trbuha: "Najviše me morio struk. Uvijek sam sanjala o ravnom trbuhu."

Gledala je djevojke i mlade žene kako nose kratke majice i sportske grudnjake koji pokazuju njihov središnji dio. "Uvijek sam pazila da mi trbuh bude pokriven zbog straha od sloja masnoće koja mi stoji iznad hlača."

U želji da uvede promjene, započela je program zdrave prehrane i treninga

"Moj početni gubitak težine od osam kilograma trajao je tri godine i uključivao je mješavinu modernih dijeta i povećanje tjedne aktivnosti", rekla je.

"Počela sam prakticirati jogu jer mi je bilo previše neugodno pridružiti se treninzima koji se baziraju na kardio treningu. Nakon toga prijavila sam se za privatne treninge i izgubila još 20 kilograma tijekom 25 tjedana.

"Moja je prehrana uključivala kalorijski kontroliran plan koji je osigurao moj trener, a uključivala je porcije nemasnog mesa, ribe i puno povrća. Naglasak je stavljen na konzumaciju adekvatnih proteina koji će mi pomoći da se oporavim od treninga otpora, a s vremenom je u moj plan prehrane uključena veća fleksibilnost. Radila sam na tome da postignem određene ciljeve proteina, ugljikohidrata i masti umjesto da jedem iste obroke svaki dan."

Ali je dodala: "Izvodila sam treninge snage tri puta tjedno, odrađivala kardio pet puta tjedno, a izvodila sam i seanse joge dva do tri puta tjedno jer sam smatrala da je to izvrstan način za opuštanje. Trening s utezima sastojao se od treninga cijelog tijela s puno složenih vježbi i teških utega."

Ukazala je na vječnu borbu koja se unutar nje odvijala, a odvija se i danas

"Moj najveći izazov su bitke koje svaki dan vodim sa samom sobom u svojoj glavi. Ja sam svoj najveći kritičar. Mnogo puta u životu me povrijedilo ono što drugi misle o meni i način na koji izgledam. Da bih to prevladala, postala sam sebi najgori kritičar", objasnila je.

Otkrila je i što je čini najponosnijom

"Moje najponosnije postignuće bio je dan kada sam prvi put pokazala struk na satu joge", rekla je Ali. "Sjećam se da sam išla na sat i zaboravila spakirati majicu za teretanu. Imala sam samo tajice visokog struka i sportski grudnjak. Sjedila sam u svlačionici i razmišljala trebam li uopće ući u dvoranu. Bila sam s prijateljicom koja je bila puna podrške, govorila mi je da se ne brinem, da većina drugih djevojaka također pokazuje trbuh i da izgledam nevjerojatno. Ali u mojoj je glavi to bila samo barijera koju nikad nisam prešla. Tog sam dana odradila sat, gledajući svoje tijelo u ogledalu svaku sekundu i povlačeći tajice koliko god mogu", otkrila je.

"Ležala sam na kraju sata sa suzama u očima jer sam to uspjela i odjednom sam se osjetila ponosnom na sebe."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.