Dijetetičarka dijeli pet najboljih deserata za mršavljenje

Foto: Pexels

Udovoljavanje želji za slatkim ne mora značiti da smo pokvarili svoje ciljeve mršavljenja. Trik je u korištenju zdravih, cjelovitih namirnica koje pružaju obilje hranjivih tvari bez žrtvovanja okusa. Dijetetičarka Destini Moody podijelila je svoje najdraže zdrave deserte.

1. Sladoled od banana

Miješanjem smrznutih banana u kremastu konzistenciju poput sladoleda možemo napraviti zadovoljavajuću poslasticu.

"Kad žudite za sladoledom, ali pokušavate smršavjeti, to vas stavlja u tešku situaciju. Srećom, postoji rješenje. Stavite smrznute banane u blender s malo bademovog mlijeka i malo proteina u prahu i dobit ćete odličan desert", kaže Moody za Eat This, Not That.

2. Jagode umočene u tamnu čokoladu

Antioksidansi u tamnoj čokoladi, u kombinaciji s prirodnom slatkoćom jagoda, čine ovaj desert užitkom bez grižnje savjesti. Ipak, važno je odabrati tamnu čokoladu s visokim udjelom kakaa kako bismo maksimalno iskoristili njezine zdravstvene prednosti.

"Kao i sve ostalo bobičasto voće, jagode su pune antioksidansa koji se mogu boriti protiv upala povezanih s nezdravim debljanjem i imaju malo kalorija", navodi Moody.

3. Jabuke i maslac od badema

Ovo je savršena kombinacija zdravih masnoća, ugljikohidrata, bjelančevina i vlakana za cjeloviti desert koji će zadovoljiti našu želju za slatkim.

"Za razliku od drugih dodataka poput karamele i šlaga, maslac od badema ne sadrži šećer i zasićene masnoće", objašnjava dijetetičarka. "Umjesto toga, prepun je nezasićenih masti koje su zdrave za srce."

4. Kolačići s maslacem od jabuke i kikirikija

Kako bismo napravili ove kolačiće, trebamo pomiješati maslac od kikirikija, šaku suhih jabuka, malo meda i cimeta te otprilike dvije šalice kukuruznih pahuljica.

"Nakon što ste napravili smjesu, ostavite je da se hladi otprilike dok ne postane dovoljno čvrsta da se oblikuje u kolačiće", objasnila je. Kolačiće moramo držati u hladnjaku.

5. Puding od chia sjemenki

"Puding od chia sjemenki jedan je od najlakših za napraviti i odličan je izbor ako vam nije problem čekati preko noći za svoj desert", tvrdi Moody. "Pomiješajte dvije žlice chia sjemenki i pola šalice bademovog ili nemasnog mlijeka kao bazu. Kad ostavite smjesu da odstoji preko noći, dobit će se gustoća pudinga."

Dijetetičarka predlaže dodavanje drugih zdravih sastojaka, poput meda i svježeg voća. "Chia sjemenke sadrže omega-3 masne kiseline, esencijalnu masnoću koju tijelo ne može samo proizvesti, a snažan su antioksidans koji potiče zdravlje mozga i srca", zaključila je Moody.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.