Dok radite ove vježbe ne morate se čak ni pomaknuti

Foto: 123RF

AKO imate volju svakodnevno trenirati mišiće trbuha, a ne možete svakodnevno odlaziti u teretanu, postoji trening koji možete odraditi i doma. Ovaj trening idealan je za sve one koji nemaju naviku trenirati. Dovoljno je samo da zauzmete jedan položaj tijela nakon čega se ne trebate ni pomaknuti.

Svaku do ovih vježbi izvodite u tri serije, a radite ih onoliko koliko vaše tijelo može izdržati.

Vodoravni izdržaj

Postavite tijelo vodoravno s podlogom tako da oslonac tijela postavite na podlaktice te vrhove stopala. Pripazite da vam leđa budu ravna. Zadržite ovaj položaj koliko god možete.

Sjedeći izdržaj

Sjednite tako da vam je tijelo u mogućnosti istovremeno održati gornji i donji dio tijela podignut od podloge. Leđa vam moraju biti u potpunosti ravna. Obje noge savijte u koljenima koliko je potrebno da vam podlaktice budu u ravnini s potkoljenicama. I ovaj položaj zadržite koliko god možete.

Bočni izdržaj

Položaj tijela zauzmite tako da oslonac gornjeg dijela tijela postavite na podlakticu, a donjeg na bočni dio stopala. Zadržite navedeni položaj, nakon čega izdržaj tijela ponovite tako da oslonac tijela premjestite na podlakticu druge ruke te stopalo druge noge.

Sjedeći izdržaj sa savijenim koljenom

Sjednite tako da vam je tijelo u mogućnosti istovremeno održati gornji i donji dio tijela podignut od podloge. Leđa vam moraju biti u potpunosti ravna. Jednu nogu ispružite, a drugu savijte u koljenu. Neka vam natkoljenica savijene noge u koljenu bude okomita u odnosu na podlogu.

Zadržite navedeni položaj, nakon čega izdržaj ponovite s drugom nogom savijenom u koljenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.