Evo kako bez straha možete podgrijati već kuhanu rižu

Foto: 123 RF

RIŽA je namirnica koju možete kombinirati u jelima na razne načine, a nerijetko se priprema u većoj količini kako bi je ostalo i za dan kasnije.

Isto tako, riža je jedna od namirnica koju nije preporučljivo podgrijavati, jer može sadržavati bakterije Bacillus cereus koje pak mogu uzrokovati trovanje hranom, tvrde stručnjaci.

No, problem zapravo nije u podgrijavanju same riže, već u načinu na koji je kuhate i pohranjujete. Riža, kažu stručnjaci, ne bi smjela nakon kuhanja stajati dulje od sat vremena na sobnoj temperaturi.

Stoga, ako ste je pohranili unutar sat vremena od kuhanja u hladnjak i poželjeli je drugi dan na svom tanjuru, ovo je trik zbog kojeg će ona biti ukusna i pahuljasta kao da ste je netom pripremili, prenosi Women's Health.

1. Stavite rižu u posudu i dodajte vodu. Zagrijavajte je tako dok ne upije svu vodu. Nakon toga će riža biti spremna za konzumaciju, odnosno pripremu omiljenog recepta.

2. Zagrijte ulje na tavi i dodajte rižu. Kuhajte je miješajući dok ne razbijete sve grudice. Nećete ni primijetiti da je riječ o riži od dana prije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.