Jednostavne promjene u prehrani pomogle su ovom glumcu da oblikuje tijelo u 6 tjedana

JOHNNY Cruz, 36-godišnji glumac, počeo je raditi kao kreativni producent Facebooka, no ubrzo je shvatio da su besplatni obroci i sveprisutne grickalice na poslu neodoljivo primamljivi.

“Uvijek sam bio dobro građen pa sam po sebi ne izgledam debelo bez obzira na to što sam rijetko vježbao”, rekao je glumac i objasnio da mu je cjelodnevno grickanje na poslu polako, ali sigurno nabijalo dodatne kalorije. Također je potpuno prestao s vježbanjem nakon što je u teretani primijetio da se tijekom treninga jako brzo umara i da mu se vrti. Iako je prekinuo treniranje, nije se otišao pregledati jer ga je bilo strah. Ljudi prvo vrijeme nisu ništa komentirali jer mu se zbog građe nisu toliko primijetili dobiveni kilogrami, no budući da ih je on sve jače osjećao, na kraju se ipak odlučio na odlazak kod kardiologa. Pregledom je utvrđeno da nema problema sa srcem, ali da ima previše tjelesne masnoće. Sa 71 kilogramom postotak masnoće u tijelu mu je iznosio 19,24 posto.

Budući da mu je liječnik sugerirao da će duljim treningom vrtoglavice proći, odlučio se okušati u šestotjednom programu u teretani Ultimate Performance.

Raznoliki program uključuje i kardio trening i vježbe snage, a bazira se i na cjelokupnoj promjeni prehrane te drugačijem planiranju obroka. Na početku ga je to brinulo, ali ubrzo je shvatio da mu odlično odgovara. Prebacio se na makro plan prehrane, a obroke je bilježio u aplikaciju MyFitnessPal. Nikad prije nije pokušao bilježiti obroke, ali je vrlo brzo naučio kako pratiti unesene masti, ugljikohidrate i proteine. Čak se i prijavio u jedan restoran koji mu je dostavljao obroke prema planu koji je imao.

Putem se uspješno uspio riješiti nekih loših navika i popraviti tjelesnu kondiciju.

“Bilo je teško i bolno, ali istovremeno i vrlo ohrabrujuće kada sam skoro svakodnevno mogao vidjeti da se povećavaju i težina s kojom radim i broj ponavljanja”, komentirao je Jonny transformaciju i dodao: “Bio sam zapanjen koliko mišićne mase sam dobio nakon prva dva tjedna.” Nakon završenog programa ukupno je smršavio 4 kilograma i izgubio više od 10 posto tjelesne masnoće.

Ohrabren uspjehom, nastavlja raditi na sebi i redovno trenirati, a sljedeća želja mu je posebno se fokusirati na jačanje nogu. Kao što je i sam rekao, promjena je došla kao posljedica predanosti i konačne odluke za promjenom životnog stila.

“Posvetite se u potpunosti onome što želite postići. Pronađite okruženje koje vas podržava, ali vas i kontrolira. Ta kontrola će vas na početku držati prizemljenima i pomoći vam da usvojite nove navike”, zaključio je Cruz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.