Koliko treba proći vremena da vidite rezultate prakticiranja nove vježbe?

Foto: Pexels

POČETAK novog zdravstvenog i fitness putovanja može biti uzbudljivo vrijeme, pogotovo kada ste mu potpuno posvećeni. Međutim, svi smo skloni postati malo nestrpljivi kada željene kilograme ne izgubimo brzinom svjetlosti ili ako već u prvih tjedan dana ne vidimo jasnu definiciju mišića. U takvim situacijama je vrlo lako odustati. No budimo realni - očite promjene se ne događaju preko noći.

Koliko točno vremena treba proći prije nego što primijetite rezultate? Osobna trenerica Ella Martyn ima odgovor na to pitanje.

Prvi mjesec

Vjerojatno je prvi mjesec najteži, ali također je to mjesec u kojem trebate postaviti plan prehrane i fitness režima te otkriti što najbolje djeluje na vaše tijelo. Već za samo dva do četiri tjedna mogli biste primijetite neke rezultate vezane za povećanje mišićnog tonusa, smanjenje tjelesne masti i porast snage. 

Prva tri mjeseca

Ovo je razdoblje u kojem se počinju nazirati promjene i to ne samo one koje se odnose na gubitak kilograma. Trebali biste se bolje osjećati te imati više snage i energije. Nakon tri mjeseca biste trebali razmisliti i o promjeni fitness rutine te isprobati nešto novo.

Nakon šest mjeseci

Do ovog trenutka biste trebali već u potpunosti usvojiti nove, zdravije životne navike. Osim toga, trebali biste vidjeti i ozbiljnu promjenu na svom tijelu u odnosu na dan kada ste započeli s vježbanjem i promjenom prehrane. Otprilike u ovom vremenu gubitak kilograma mogao bi biti u stagnaciji pa pokušajte promijeniti svoj prehrambeni plan kako biste ponovno pokrenuli metabolizam i nastavili napredovati, savjetuje Men's Health.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.