Kućni trening izazov za cijelo tijelo - pobijedite sami sebe!

Foto: 123rf

PRIZNAJTE, koliko ste puta napravili trening a da nakon njega i niste baš osjećali kao da ste vježbali. Mnogi dolaze na trening i ne vježbaju dovoljno te opterećenja ne predstavljaju izazov njihovim mišićima i organizmu. Bez izazova naše tijelo ne može napredovati, ono stagnira ili još češće, nazaduje. Vježbači najviše napreduju kada žele pomaknuti granice, postaviti nove rekorde i dostići ciljeve koje prije nisu mogli, pa tako trening treba i planirati- kao izazov i natjecanje protiv sebe samog.

Ako vam je cilj mršavljenje, povećanje mišića te općenito dobra kondicijska forma, onda svakako to možete postići raznim izazovima koje vam mogu predstavljati vježbe snage i vrijeme. Izazov može biti prilično jednostavan ako vježbate kod kuće i nemate rekvizite za vježbanje, stoga sve možete odraditi koristeći samo težinu vlastita tijela prilikom izvođenja složenih vježbi koje će aktivirati sve mišiće na tijelu.

Uhvatite se jednog takvog izazova i pratite napredak, kako u treningu, tako i u ogledalu. Imate 20 minuta da napravite što više krugova ovih vježbi:

10 x Marinci s izbacivanjem koljena

20 x Skok-čučanj

30 x Plank jacks

30 x Visoki skip s rukama iznad glave


Na sljedeću vježbu možete prijeći tek nakon što napravite sva ponavljanja prethodne vježbe, te pokušajte raditi što kraće pauze između vježbi. Vježbe se rade brzo i eksplozivno, ali pravilnom formom izvođenja. Pobijedite sami sebe i napravite više krugova na svakom sljedećem treningu.

Vježbe možete pogledati u videu: 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.