Liječnik: Ako želite brzo i zdravo smršavjeti, slijedite tri jednostavna koraka

Foto: Pexels

Mršavljenje zahtijeva dosljednost i promišljene korake, no nije nužno da bude zahtjevno. Određeni koraci mogu doprinijeti ostvarenju tog cilja, a gastroenterolog dr. Osman Ali podijelio je tri savjeta.

Kada je dr. Ali napravio kasni preokret u karijeri, prebacivši se s dotadašnjeg posla na medicinu, njegovo je zdravlje krenulo u neočekivanom smjeru.

"Tada su moje navike u teretani stvarno pale. Bio sam zauzet noćnim smjenama, a moj odnos s partnericom nije išao najbolje. Mentalno nisam bio u najboljem stanju. Radio sam dugo i nisam vodio računa o svom zdravlju", otkrio je za Telegraph. Bio mu je dijagnosticiran dijabetes tipa 2.

Iako ne postoji lijek za to stanje, postoje mnoge preporučene promjene načina života koje pomažu u upravljanju dijabetesom, kao što su gubitak težine, vježbanje i pravilna prehrana. Dijagnoza dijabetesa bila je poziv na buđenje za dr. Alija, koji je tada bio u svojim ranim pedesetima.

Kako bi vratio svoje tijelo u ravnotežu, Ali je dramatično smanjio unos šećera i povećao unos proteina. Nakon što je izgubio deset kilograma i smanjio broj hlača za tri veličine, liječnik je podijelio svoje tri ključne smjernice za započinjanje i održavanje plana zdrave prehrane i fitnessa.

1. Odaberite održivu strategiju

Za dr. Alija, održiva strategija temelj je uspjeha. "Pokušajte započeti s nečim što možete nastaviti. Ljudi često ulaze s dobrim namjerama u intenzivne programe, ali odustanu jer su ti programi neodrživi", rekao je.

2. Izbacite jednostavne stvari iz prehrane

Liječnik predlaže eliminacije koje su manje od uskraćivanja. "Izbacite jednostavne stvari, primjerice, prestanite jesti keks uz čaj i smanjite deserte na dva puta ili jednom tjedno. Sve što radite mora biti održivo", pojasnio je.

3. Trenirajte s prijateljima

Dr. Ali zaslugu za održavanje svoje fitness rutine pripisuje grupnoj dinamici: "Vježbajte s grupom prijatelja. Sprijateljio sam se s susjedima i počeli smo zajedno trenirati. Socijalni aspekt vježbanja pomoći će vam da ustrajete", zaključio je liječnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.