Liječnik: Ako želite ravan trbuh, izbjegavajte dvije vrste hrane

Foto: Pexels

Ono što jedemo ujutro može odrediti ton za ostatak dana. Stoga je osobito važno voditi računa o odabiru doručka ako ciljamo na ravniji trbuh jer prehrana može ubrzati ili prekinuti napredak u mršavljenju. Prema liječniku dr. Danu Sullivanu, započinjanje dana pogrešnom hranom može sabotirati naše fitness ciljeve.

U nedavnom TikToku dr. Sullivan podijelio je dvije najgore vrste hrane za doručak. Evo što je izdvojio.

1. Prerađeno meso za doručak

Prerađeno meso za doručak, poput slanine i kobasica, može se činiti izvrsnim izborom za početak dana. Međutim, dr. Sullivan upozorava: "Slanina, kobasice, hrenovke ili drugo prerađeno meso za doručak često sadrži nezdrave masti, visoku razinu natrija i druge konzervanse." Ti sastojci mogu pridonijeti upali i zadržavanju vode, što otežava održavanje vitke figure.

Visok sadržaj natrija u prerađenom mesu može dovesti do nadutosti, što je uobičajena briga za one koji žele postići ravan trbuh. Ako ste ljubitelj mesa za doručak, razmislite o tome da se odlučite za nemasnije, organske opcije koje ne sadrže dodane konzervanse i hormone, savjetuje liječnik.

2. Slana peciva

Slana peciva mnogima su omiljeni izbor za doručak, ali prema dr. Sullivanu, daleko su od najboljeg izbora. "Slana peciva bogata su prerađenim ugljikohidratima. Ti rafinirani ugljikohidrati pretvaraju se u šećer u tijelu relativno brzo i mogu dovesti do neravnoteže šećera u krvi", objasnio je.

Kad šećer u krvi naglo poraste i padne, to može potaknuti želju i dovesti do prejedanja kasnije tijekom dana, što otežava održavanje ravnog trbuha i mršavljenje.

Dodatno, dr. Sullivan ističe da većina peciva također sadrži gluten što može biti problematično za mnoge. Osjetljivost ili netolerancija na gluten može dovesti do nadutosti i probavne nelagode, dodatno ometajući postizanje ravnog trbuha.

Dakle, postizanje ravnog trbuha nije samo odlazak u teretanu – to je i pametan odabir prehrane, osobito za doručak. Savjeti dr. Dana Sullivana služe kao podsjetnik da ono što ujutro pojedemo može imati značajan utjecaj na metabolizam, razinu energije i cjelokupno zdravlje. Izbjegavanjem peciva i mesnih prerađevina za doručak, možemo se pripremiti za uspjeh i pomaknuti se korak bliže svojim fitness ciljevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.