Možemo li se udebljati zbog kardio treninga? Evo što o tome misli stručnjak

Foto: 123 RF

UTJEČE li kardio trening na povećanje tjelesne mase, vječno je pitanje na koje je odgovor pokušao dati Rondel King, trener u NYU Langone's Sport Performance Centeru u New Yorku.

"Ako pretjerujete s kardio treninzima, svoje tijelo dovodite u jedno stanje stresa, a to može rezultirati povećanjem tjelesne mase", rekao je za Popsugar King koji također smatra da bi treninzi s utezima trebali biti prioritet.

"Znakovi da ste pretjerali s kardio treninzima su neispavanost, iscrpljenost, umor, lošije performanse i slabiji imunitet. Kada je vaše tijelo konstantno pod takvim stresom, teško se riješiti viška masnih naslaga iz kojih tijelo crpi energiju, stoga ih i čuva 'za kasnije'", kaže King.

"Ne postoji ništa loše u vježbanju, no morate sve pomno isplanirati. Naporno trenirajte, ali trenirajte pametno i dajte svom tijelu vremena da se oporavi od stresa koji proživljava. Ako se osjećate umorno i iscrpljeno, najbolje što možete učiniti je odmoriti se kako biste se vratili u ravnotežu", savjetuje trener.

"Istežite se, stavljajte led na mišiće, koristite spužvasti roler, dodajte u svoju rutinu i jogu. Zapamtite, nema ništa loše u danu odmora. Prehrana je isto jako važna. Dopuštajući svom tijelu da se odmori i oporavi nakon treninga, lakše gubite višak kilograma", poručio je King. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.