Nutricionistica otkrila koji je čaj najbolji za zdravlje crijeva

Foto: Pexels

Kava je omiljeni napitak u kojem mnogi uživaju. Međutim, dok umjerena konzumacija kave može ponuditi neke zdravstvene prednosti, prekomjerni unos može dovesti do problema, poput poremećaja sna, povećane tjeskobe i probavnih nelagoda.

Za one koji žele podržati cjelokupno zdravlje, posebno u područjima kao što su ravnoteža hormona, regulacija šećera u krvi i zdravlje crijeva, postoji nekoliko alternativa kavi koje pružaju zdravstvene prednosti bez potencijalnih nedostataka. Te alternative često uključuju sastojke koji mogu pospješiti hormonsku ravnotežu, stabilizirati razinu šećera u krvi te poboljšati probavu.

Nutricionistička terapeutkinja i stručnjakinja za zdravlje crijeva, Olivia Hedlund, nedavno je podijelila alternativu kavi koja doprinosi zdravlju crijeva. Njezina tajna je organski čaj od korijena maslačka. No, ona u svoj dodaje još i mlijeko te kolagen u prahu s okusom čokolade.

"Otkad sam prestala s kavom, osjećam se opuštenije, smanjile su mi se hormonalne akne, a probava mi je deset puta bolja", otkrila je u nedavnom TikTok videu.

Čaj od korijena maslačka s kolagenom koristan je za zdravlje hormona i crijeva zbog nekoliko čimbenika.

@liv.ingwell Switching out my coffee with this has made a huge difference in my hormonal acne, digestion, and overall mood @fromgreatorigins #coffeealternative #guthealthtok #guthealthtips ♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

Kolagen je bogat aminokiselinama poput glicina, koje mogu podržati zdravlje crijeva jačanjem sluznice crijeva, smanjenjem upale i promicanjem rasta korisnih bakterija. Osim toga, kolagen može pomoći u ravnoteži hormona podržavajući zdravu kožu, kosu i nokte koji su često pod utjecajem hormonalnih promjena.

Čaj od korijena maslačka poznat je po svojim detoksikacijskim svojstvima, što može pomoći i u radu jetre. Zdrava jetra ključna je za ravnotežu hormona budući da igra ključnu ulogu u metaboliziranju i regulaciji hormona. Također ima prebiotičke učinke, potičući rast korisnih crijevnih bakterija, što je vitalno za zdrav probavni sustav.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.