Obožavat ćete ove slatke Paleo kuglice sa samo jednim gramom šećera

Foto: 123rf 

VEĆINA dijetalnih slatkiša nije Paleo, pogotovo ne proteinskih slatkiša i zato će vas ove kuglice oduševiti. Preslatke su iako u sebi imaju samo jedan gram šećera te nimalo mlijeka, kikirikija, proteinskih prašaka i nimalo žitarica. Pa što onda imaju, pitat ćete se?! 

E pa imaju orašaste plodove, sjemenke konoplje,  srca, sjemenke lana i banane , svaka ima oko 70 kalorija i samo jedan gram šećera. Osim toga, svaka kuglica ima i 2,7 grama proteina, a sa svojom sočnom unutrašnjosti zadovoljit će i najveće sladokusce. Tko voli slatko, kome svakodnevno nedostaje barem nekoliko zalogaja slatkog, ove su kuglice prava stvar jer uživati u slatkom na super zdravi način nije baš jednostavno zar ne? 

jednostavne su za izradu, a možete ih čuvati u frižideru i svakodnevno se počastiti tim savršenim Paleo slatkišem. 

Što vam sve treba: 

1 šalica badema

1/2 šalice indijskih oraščića

2 male žličice sjemenki konoplje

1 žličica lanenih sjemenki

1 žličica cimeta

pola banane 

2 žlice kokosa

Priprema: 

Sve sastojke osim kokosa stavite u blender i blendajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Istresite sve iz posude i rukama napravite male kuglice koje ćete potom samo laganu uvaljati u kokos. Ništa lakše! 

Kuglice ostavite u frižideru i znajte da svaki dan imate kvalitetan desert koji će vas napuniti energijom i utažiti vašu glad za slatkim. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.