Ova vrsta sira najgora je za zdravlje srca, upozorava dijetetičarka

Foto: Shutterstock

AKO ste u opasnosti od razvoja srčanih problema, promjena prehrane uvelike vam može pomoći. Kad pazite što jedete i pijete te pravilno vježbate, radite na smanjenju rizika od srčanih bolesti.

Ni s čim ne treba pretjerivati pa tako ni sa sirom. Prema dijetetičarka Lauren Manaker, posebno oprezni trebate biti s kremasti sirom, koji je najgori za zdravlje srca.

"Sir može biti dio prehrane zdrave za srce sve dok konzumirate pravilne porcije i ako je dio uravnotežene prehrane. Među sirevima, kremasti sir je najgori za vaše srce", rekla je.

Manaker pojašnjava da kremasti sir ima puno zasićenih masti i nije osobito bogat mikronutrijentima. U prosjeku, u dvije žlice ovog sira nalazi se 97 posto masti. Njegova ukupna masnoća iznosi 10 grama, što čini 15 posto preporučene dnevne vrijednosti. Od toga su 5.9 posto zasićene masti, što je više od 30 posto preporučene dnevne vrijednosti.

Jedna porcija kremastog sira također sadrži 29 miligrama kolesterola. Ako već imate problema sa srčanim bolestima, trebali biste ograničiti unos kolesterola na 300 miligrama dnevno.

Dodatni nedostatak je što se ovaj sir obično konzumira s drugom hranom koja nije osobito zdrava za srce.

Ako ipak tražite zdravu opciju koju ćete namazati za doručak na pecivo, pogledajte sir koji ima manje masti i onaj koji ne sadrži dodani šećer. Također, klonite se opcija s dodanim konzervansima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.