Prejeli ste se tijekom blagdana? Trener ima nekoliko savjeta da se vratite u formu

BOŽIĆNI blagdani su prošli, a mnogi su pretjerali u hrani. To ne čudi jer su zimski mjeseci vrijeme kad je prejedanje uobičajeno, ali trener Sam Wood ima nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se brzo riješite tog centimetra ili dva viška u struku.

Napravite reviziju smočnice i hladnjaka

Sam ističe da je prva stvar koju trebate napraviti zaviriti u smočnicu i hladnjak. 

"Odvažite se na novi početak, izbacite sve čemu je istekao rok trajanja ili slatkiše s kojima biste mogli pretjerati. Izbacite sve nezdravo, kupite zdravu hranu jer onda ćete i jesti samo takvu hranu", pojasnio je.

Promijenite izvor proteina

Druga stvar na popisu trenera je upoznati se s izvorima proteina koje unosite i osigurati da meso jednom tjedno zamijenite lososom kako biste unijeli dovoljno omega-3 masnih kiselina.

Pijte puno vode

"Otprilike 60 posto našeg tijela sačinjava voda pa je važno uvijek biti hidriran. Ako zamislite da je hrana gorivo, na vodu gledajte kao na ulje koje vaše tijelo (motor) treba da bi radilo", pojašnjava Wood te upozorava da ste, kad osjetite žeđ, već dehidrirali.

Fokusirajte se na masti i proteine

Na koncu, Sam kaže da se morate pobrinuti da unosite kvalitetne proteine i masti u tijelo.

"Zdrave masti su važne za funkciju mozga i raspoloženje te pridonose osjećaju sitosti. Odličan izbor su losos, orašasti plodovi, avokado i ekstra djevičansko maslinovo ulje", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.