Promjene u prehrani ključan su korak prema zdravijem tijelu, a zdravlje crijeva igra značajnu ulogu u sveukupnoj dobrobiti utječući na probavu, imunitet, pa čak i mentalnu jasnoću. Prema savjetnici za prehranu i stručnjakinji za zdravlje crijeva, Juliji Loggins, usvajanje prehrane prilagođene potrebama vašeg tijela može smanjiti upalu, potaknuti gubitak masnoće i podržati dugoročnu vitalnost.
Loggins je u svom nedavnom TikTok videu predložila nekoliko namirnica koje mogu pomoći osobama s krvnom grupom 0 da "smanje masnoće na trbuhu i rizik upale". Iako ove preporuke naglašavaju prednosti za krvnu grupu 0, savjeti mogu biti korisni i za druge.
"Smanjivanje masnoća na trbuhu nije samo stvar izgleda. Riječ je o dugovječnosti i visokoj kvaliteti života uz nevjerojatnu energiju", istaknula je Loggins u videu.
Dakle, posebno preporučuje ove namirnice.
Plodovi mora, posebno losos i srdele, koje Loggins opisuje kao "posebno korisne" za osobe s krvnom grupom 0, bogati su omega-3 masnim kiselinama, proteinima i protuupalnim svojstvima. Preporučuje biranje divlje ulovljenih opcija, bilo svježih ili konzerviranih.
"Borovnice, osobito organske, najsnažnije su voće za vas", naglašava Loggins. Prepune su antioksidansa i s malo šećera, idealne za antiupalnu prehranu te pružaju brojne druge zdravstvene prednosti.
Morske alge često se zanemaruju, iako pružaju izvanredne koristi. "Izvrsne su za štitnjaču, fantastične za vaš trbuh i značajno pomažu u uklanjanju masnoća na trbuhu", ističe Loggins. Dodavanje ovih hranjivih namirnica prehrani može biti jednostavno, bilo konzumacijom salate od algi ili posipanjem algi po jelima.