Sedam brzih vegetarijanskih jela od samo 10 sastojaka

123RF

WELLNESS stručnjakinja Nikki Sharp osmislila je sedam jednostavnih bezmesnih recepata od samo deset namirnica: špinata, cvjetače, zobi, jaja, banana, jagoda, slanutka, repe, batata i badema.

1. Palačinke od banana i jaja: Umutite jedno do dva jaja s pireom od banane. Za okus možete dodati malo cimeta. Na tavi zagrijte maslac i od napravljene smjese pecite palačinke.

2. Jaje na oko s batatom i špinatom: Skuhajte špinat i poslužite uz jaje na oko i pečeni batat.

3. Zapečeni batat s jajima i špinatom: Zapecite batat u pećnici te ga nadjenite kajganom i špinatom.

4. Veggie burger: U blenderu od zobi napravite brašno. Pomiješajte ga s pireom od slanutka, pečenim batatom, razmućenim jajima i špinatom. Oblikujte smjesu po želji i ispecite na malo maslaca, nekoliko minuta sa svake strane, dok burgeri ne porumene.

5. Burgeri od batata i repe: U blenderu od zobi napravite brašno te ga pomiješajte s pečenim batatom, repom i razmućenim jajem. Ispecite na tavi.

6. Riža od cvjetače s pečenim batatom, repom i špinatom: Ispecite batat, repu i skuhajte špinat. U multipraktiku napravite rižu od karfiola. Oblikujte u popečke i zagrijte ih na tavi te na vrh dodajte pečeni batat, repu i špinat pa servirajte.

7. Pire od cvjetače i batata: Skuhajte otprilike jednaku količinu batata i cvjetače. Napravite pire uz dodatak malo maslaca. Poslužite uz tvrdo kuhano jaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.