Spas od žgaravice: 7 namirnica koje će vam pomoći da se riješite neugodnog peckanja

Foto: Pixabay

Žgaravica je neugodan osjećaj žarenja u prsima ili gornjem dijelu trbuha. Napadi pečenja mogu značajno smanjiti kvalitetu života i uzrokovati stalnu nelagodu. Što biste trebali uključiti u svoju prehranu kako biste se riješili neugodnih simptoma? Evo sedam prijedloga.

Jogurt

Probiotici mogu poboljšati probavu i smanjiti rizik od žgaravice. Najvažnije je da jogurt bude prirodan i bez šećera, u protivnom se simptomi mogu samo pogoršati.

Banane

Banane pomažu smanjiti agresivne učinke želučane kiseline, dok škrob koji sadrže oblaže sluznicu jednjaka i želuca.

Dinja

Ovo je voće alkalni proizvod. Osim toga, dinja je bogata magnezijem koji smanjuje kiselost želuca i osjećaj peckanja.

Đumbir

Đumbir ima ljekovita i protuupalna svojstva te poboljšava probavu. Jednu čajnu žličicu đumbira potrebno je preliti čašom kipuće vode i ostaviti 10 do 15 minuta. Vjeruje se da takvo piće može pomoći u smanjenju žgaravice.

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice korisne su za sve bolesti probavnog sustava jer pomažu omekšati nadraženu sluznicu jednjaka.

Zeleno povrće

Zeleno povrće može smanjiti kiselost želučanog soka i ublažiti simptome žgaravice.

Žvakaće gume

Žvakanjem se oslobađa slina koja neutralizira kiselinu. Ključno je odabrati žvakaću gumu bez metvice i šećera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.