Stalno nešto grickate? 3 razloga zašto biste trebali prestati s ovom navikom

Foto: Instagram

PREMA najnovijim statistikama, prosječan čovjek ovu naviku upražnjava dva puta dnevno.

Što se jede? Svašta, od čipsa preko kokica do orašastih plodova. No znate li koliko je to doista loše za vašu liniju?
 
1. Više pohrane masnoća
 
Grickanje stavlja naša tijela u položaj skladištenja masti. Drugim riječima, ne vjerujte u mit kako jedenje po malo potiče vaš metabolizam. Brojna istraživanja dokazala su sasvim suprotno: trebalo bi proći nekoliko sati između svakog obroka za optimalno sagorijevanje kalorija.
 
2. Prekinuta glad
 
Kada neprestano grickamo, istovremeno navikavamo tijelo da je stalno ispunjeno te se tako počinjemo bojati gladi. Drugim riječima, odreknete li se ove navike, istrenirat ćete svoj mozak da prepozna istinsku glad. Dakle, jedite kada osjetite potrebu za hranom, a ne kada osjetite stres ili dosadu.
 
3. Dodatne kalorije
 
Jedna od glavnih opasnosti opsesivnog grickanja tijekom dana su dodatne kalorije koje tako unosite u organizam. 100 po 100 kalorija dnevno, računajte! Kako to izbjeći? Razmislite o unosu više kalorija tijekom doručka i ručka, što će vas u potpunosti zadovoljiti te uravnotežiti šećer u krvi, što znači manje grickanja.
 
A ako baš ne možete bez grickanja...
 
Onda se pripremite unaprijed i napravite zdrave grickalice koje ćete uvijek imati uz sebe te pojačajte svoje glavne obroke kako biste se osjećali sitije.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.